L. SIMON LÁSZLÓ BLOGJA

HTML

Friss topikok

2013.02.15. 14:27 L. Simon László

Új időszámítás a kulturális államtitkárságon 2.0

Címkék: Kultúrpolitika

Ahogyan azt e blog indító bejegyzésében is megírtam, 2012. júniusi kinevezésemet követően intenzív munka kezdődött a kulturális államtitkárságon, annak érdekében, hogy a magyar kulturális élet szereplői kiegyensúlyozottabb körülmények között, jobb anyagi feltételek mellett gyakorolhassák hivatásukat. Az államtitkárság szervezeti struktúrájának átalakítása, az ügyvitel hatékonyabbá tétele mellett több fontos kezdeményezést indítottunk útjára: hosszú távra biztosítottuk a vidéki múzeumi rendszer finanszírozását, kidolgoztuk a múzeumi negyed koncepcióját, előkészítettük az Erkel Színház újranyitását, és még sorolhatnám. Örülök, hogy mindennek a részese lehettem, ahogyan annak is, hogy az államtitkárság munkatársai partnereim voltak ebben, s mindvégig keményen dolgoztak a közös sikerért.

Január folyamán több interjúban is hangsúlyoztam, hogy a kormányzás csapatmunka, amelynek megvan a maga hierarchiája, szabályrendszere. Ahogy egy államtitkárnak képesnek kell lennie fontos szakmai és személyi döntések meghozatalára, úgy egy miniszternek is elvitathatatlan joga, hogy eldöntse, kivel kíván államtitkárként együtt dolgozni. S ha már Balog Zoltán úgy döntött, hogy a köztünk meglevő habitusbeli különbségek miatt levált, és Halász Jánosra bízza a terület irányítását, ezt nekem méltósággal kell elfogadnom – aki annak reményében olvassa ezeket a sorokat, hogy kommentálom a miniszter döntését, azt ki kell ábrándítanom.

Ehelyett két dolgot szeretnék rögzíteni. Először is el kell oszlatnom egy félreértést, amely az elmúlt napok sajtóhíreiből rendre visszaköszönt, és amely szerint úgymond nem tudtam azonosulni a kormányzat kultúrpolitikájával. Ez természetesen nem igaz, hiszen kulturális államtitkárként javarészt magam határoztam meg a kormány kultúrpolitikáját. Hogy jól vagy rosszul, azt nem nekem kell megítélnem. Mindezt megteszi majd, aki arra hivatott: a szélesebb közvélemény. Innentől pedig a hivatalos kormányzati kultúrpolitikát más fogja képviselni, akinek ezúton is jó munkát kívánok.

Másodszor: míg ezúttal még inkább jogosnak tűnik az a kijelentés, hogy új időszámítás kezdődik a kulturális államtitkárságon, a saját órámat nem kell átállítanom. Ugyanis nem címekért, stallumokért vállaltam politikai szerepet, hanem azért, hogy a kulturális szférát képviseljem a politika világában: ezt csináltam korábban a Fiatal Írók Szövetsége elnökeként, az Írószövetség titkáraként, majd később parlamenti bizottsági elnökként, államtitkárként és most ismét parlamenti képviselőként. Ebben a tekintetben semmi sem változott. Akik eddig bíztak bennem, azok továbbra is számíthatnak rám. Amit kultúrpolitikusként fontosnak tartok, azt továbbra is képviselni fogom. Tennivaló pedig akad bőven: aki kíváncsi ennek a munkának a részleteire, az továbbra is nyomon követheti ezen a blogon.

Sub pondere crescit palma!

45 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lsimon.blog.hu/api/trackback/id/tr705082051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új időszámítás a kulturális államtitkárságon 2.0 2013.02.15. 15:13:01

Aki annak reményében olvassa ezeket a sorokat, hogy kommentálom a miniszter döntését, azt ki kell ábrándítanom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.02.15. 15:15:00

"köztünk meglevő habitusbeli különbségek miatt levált"

de szépen lett megfogalmazva ... nem igazán lett kibontva az igazság minden szelete.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2013.02.15. 15:52:05

Államtitkár Úr!

Nagyon köszönjük az eddigi munkáját, sokat segített közösségünknek. Láttuk, hogyan dolgozik, bár más politikus is így dolgozna.

Nem értem pontosan az átszervezést, mert nem követtem figyelemmel, de aggasztó. A blogot mindenesetre megjegyzem magamnak.

Makkasz 2013.02.15. 16:01:44

Ami számomra nem érthető, hogy kultúrpolitikára, annak szervezésére, irányítására miért van szükség?

A művészet-bürokrácia-közpénz háromszögből ha kivonunk kettőt, mara a művészet. Nekem ez elegendű lenne.

Kultúrpolitika, írószövetség, MMA. Ugyanmár. Erről több százan komolykodnak meg költik a pénzt.

Bezárni, megszüntetni. Most, azonnal.

Gogol 2013.02.15. 16:02:48

Önt nem Balog Zoltán váltotta le, hanem Orbán Viktor.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.15. 16:14:12

@Makkasz: A kultúrpolitikára azért van szükség, hogy azok a művészek is megéljenek, akiknek a műveiért senki sem fizet.

Makkasz 2013.02.15. 16:20:49

@Távmunkás: Azt sem értem, hogy miért kell a művészetért fizetni.
Vagy fordítva, lehet-e pénzért műalkotni.

Mindenesetre, amíg az egyéné a választás, megveszi vagy nem, addig nincs vele bajom. Ha beszedik a pénzt és elosztják, ott nagy a gáz.

nem hogy fölösleges, hanem káros ez a tevékenység. Milyen komyolan veszik magukat akik ebben a szándékos károkozásban résztvesznek:))

indapass90210 2013.02.15. 16:23:08

@Makkasz: A közpénzt nem feltétlenül lehet és kell kivonni, mert piaci alapon nem biztos, hogy pont a megfelelő tartalom fog túlélni. A tömegeknek célszerű megadni a "cirkuszt", és erre maguk is áldozni fognak, de biztos van a művészetnek egy olyan szelete, ami még attól érdemes egy jobb jövőre, hogy erre önmagában nem képes elég pénzt összeszedni.

Innen meg már csak egy lépés a kultúrpolitika és bürokrácia létének szükségessége is, ami a mindent letaroló attitűdjével nekem speciel nem szimpatikus.

waldorfbalcon 2013.02.15. 16:26:33

Ez egy elcseszett rezsim elcseszett kultúrpolitikája. Ha itt kirúgnak az kitüntetés.Ezt a kis eredményt kár elrontani azzal, hogy a poszter kiáll a vállalhatatlan mellett. Ami folyik az a kultúra felprédálása, Fekete-Kerényi stílusú dilettáns lezüllesztése, átideologizált bordélyosítása. Tényleg annyira frankó ez az irány?

Nem kell visszaköpni rájuk, egyetértek, no de megdicsérni egy kosár dilettáns-agresszív, kiszorító kádár-tojást? Szép dolog a politikai hűség, de ennyire azért nem kéne leadni.

indapass90210 2013.02.15. 16:26:38

@Távmunkás: bingó!

@Makkasz: azért kell pénzt adni, mert különben a művészet gyakorlása az unatkozó milliomosok kiváltsága lesz.

Makkasz 2013.02.15. 16:30:11

@Dövan: A művészet önkifejezés. Ha mások is élménynek jutnak általa, vagy fizetnek érte, vagy nem.
A művészetre rátelepült kapitalizmusban az üzlet (zenekiadók), kommunizmusban az állam (juttatásokkal, cenzúrával).

A művészetet ne pénzért csinálják (nem is lehet), hanem mert örömüket lelik benne, adni akarna, önkifejezni.

Ki a szarnak fáj, ha milliomos művészkedik? Kinek kell hogy adóból művészkedjenek?

Itt az elméleti, nagy kérdéseknél van egyszerűbb is, miért kell ehhez adópénz és állami kontroll?

Makkasz 2013.02.15. 16:32:47

@Dövan: Lehet hogy van a művészetnek olyan szelete, amire érdemes áldozni, bár ezt annak ellenére hogy jól fizetett alkalmazottak százai foglalkoznak vele, és megélhetési művészek érdeke is lenne, még senki nem bizonyította be.

Az szinte biztos, hogy a jelenlegi források 1 milliomod része is sok lenne rá.

Ha valahol látom értelmét, pl. az a művészeti oktatás.

Itt viszont kultúrpolitikáról van szó. Egy felfújt semmiről.

indapass90210 2013.02.15. 16:38:58

@Makkasz: nem fáj, ha a milliomos művészkedik, sokkal inkább az fáj, ha a nem milliomos nem művészkedik. A művésznek is ki kell fizetni a villanyszámlát.

Azt én is rühellem, hogy azért vegzálnak multimilliárdos vállalatbirodalmak mondjuk diákokat, mert xy művésznek meg kell finanszírozni, hogy minden hétvégén bekokózva összetörhessen egy bentlit.

Az állami szerepvállalásra viszont mindig szükség lesz. Inkább az a kérdés szerintem, hogy miként lehet a támogatást úgy megoldani, hogy az ne vezessen cenzúrához.

indapass90210 2013.02.15. 16:44:15

@Makkasz: na igen, a kultúrpolitika jelenleg. Olybá tűnik, nem az a baj, hogy renátó este 8kor élőben megbaszta az évit, hanem, hogy nem húzott hozzá narancssárga kotont :)

Makkasz 2013.02.15. 16:49:46

@Dövan: Kapisgálom, értelmeseket írsz.
Mindenesetre a megtisztulást elősegítené, ha pár évig a művészetből kivonulna az állam, és amikor már transzparens, direkt demokrácia van, akkor vissza lehet térni arra, mit kíván a polgárok érdeke.

Egyébként biztos, hogy enm az állam a jó gazdája ennek sem. Az önszerveződő művészi csoportok, saját választott vezetőikkel lobbizhatnak pénzért, amit ha véletlenül megkapnak, akkor majd ők osztanak el, transzparensen. persze leginkább ne közpénzekért, hanem vállalati és magán mecénási pénzekért menjenek.

takács bálint (törölt) 2013.02.15. 16:51:09

aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók.

die nadel 2013.02.15. 16:51:52

@Makkasz: "A művészetet ne pénzért csinálják" - fogadjunk, hogy liberális közgazdász vagy. Azoknak szokott ennyi rengeteg eszük lenni.

rockjano 2013.02.15. 16:56:22

Tisztelt Exállamtitkár Úr

Nagyon sok dologban nem értek egyet Önnel, alapvetően politikailag is ellenkező oldalon állunk, mindazonáltal tiszteltem Önt abban hogy elment és kifejtette véleményét az Önnel nem egyetértő TV és egyéb műsorokban is. Az kifejezetten nem tetszett amikor régebbi versei kapcsán támadták.

Ha magyar jobboldal csak Önhöz hasonlókból állna szerintem előrébb tartana az ország.

Sok sikert a továbbiakban.

Makkasz 2013.02.15. 17:00:14

@die nadel: Gondolkodó ember vagyok. Három gyerekkel, 5 diplomával, doktorival, 9 országban sikeres munkatapasztalattal, 200 mFt adó befizetésével a hátam mögött. Inkább így kategorizálsj ha muszáj.

Nem tudom mennyire liberális, de:

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Próbálj meg gondolkodni, hogy alakult ki a művészet, mi a céja, miért szeretjük. Az állami pénz nem az, ami segíti a művészetet.

volker 2013.02.15. 17:02:31

Meg kell mondjam, egy L. Simon László és a földművűvelési miniszter kettősét ábrázoló képet használok háttérképként, amelyen a miniszter úr Kedves tehén tejhozamát méltatja.
Az államtitkár úr által tartott mikrofon szép ívet képez a földművelés-művelődés dimenzióban, ami egyben személy és jellemfejlődés vonatkozású finom konnotációkat is hordoz.

Szép volt Laci!

kov_vacs 2013.02.15. 17:21:00

Tisztelt L. Simon úr!

Nagyon kevés dologban értek önnel egyet. Viszont maximális tiszteletem ezért a kulturált hangú megszólalásért. Elsősorban azért, mert égető szükség lenne kommunikációra ma Magyarországon. Nem kell mindenben egyetértenünk, nem baj, ha vitatkozunk - az a baj, ha nem is beszélünk egymással. Örömmel fogadom, hogy ön ezen az úton is beszél a választókkal, a polgárokkal.
További pályájához sok sikert kívánok!

dmm 2013.02.15. 17:23:38

Ex államtitkár úr, ugye az ön esetére alkalmazható a „percember” kifejezés? Persze, ne legyünk igazságtalanok, a mai kormányban sokan vannak olyanok, akikre ugyancsak illik ez a jelző. Emlékszem, amikor a szőlőjében dolgozó baracskai rabok buksi fejét simogatták a miniszterelnök elvtárssal… Akkor nem még nem gondolkozott el a régi Nemzeti mondáson, ugye?: aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

Késes Szent Alia 2013.02.15. 17:47:05

Kedves ex-államtitkár úr!

Tegyük fel, hogy Önt valóban azért váltották le, mert a miniszter úgy ítélte meg, hogy a "habitusbéli különbségeik" miatt nem halad jól a közös munka.
Hadd kérdezzem meg, Önnek nem voltak habitusbéli különbségei Fekete Györggyel? Gond nélkül tudtak együtt dolgozni, és pusztán Balog úrral nem jött ki úgy, ahogy kellett volna, minden más oké volt a csapatban?

Én úgy tudom, nem ez volt a helyzet, és Ön történetesen leváltása előtt is hangot adott annak, hogy a Feketével való együttműködése koránt sem zavartalan.
Ha ez így van, ex-államtitkár úr, akkor miért gondolja, hogy a Fekete Györggyel való konfliktusa nem játszott szerepet a leváltásában, de a Balog úrral való igen? Az első (súlyos) konfliktus miért nem zavarja a közös munkát, míg a "habitusbéli különbség2 zavarja?

A fentiekből sokkal inkább az következne, hogy nem Balog és Ön között voltak problémák, hanem hogy Ön nem illett bele abba az összeállításba, amiben a kitartottak, például Fekete György beleillenek. Magyarul pontosan az történt, amit Ön posztjában tagad: "nem tudott azonosulni a kormányzat kultúrpolitikájával".

Sajnos az a következtetése, miszerint Ön bizonyára azonosult vele, mivel ezt a kultúrpolitikát nagy részben Ön dolgozta ki, a fentiek szerint hibás. Ön rosszul mérte fel a pozícióját, és főleg nagyon rosszul mérte fel a kormányzat habitusát... Önt kigolyózták a kultúrpolitikájával együtt, mert nem tartották Önt elég fontosnak ahhoz, hogy egyes személyekkel való ütközését elnézzék.

Kedves ex-államtitkár úr, nagyon szép a gesztus, hogy méltósággal akarja vállalni ezt a megaláztatást. De nem volna végre itt az ideje ennek a szervilis, kontraszelektáló, a szakmaiságot röhögve félredobó hatalmi struktúrának a leleplezése? Nem az lenne az Ön feladata a valódi kultúra védelmében, és a valódi (nem szimbolikus, nem frázisokban létező) nemzet szolgálatában, hogy megmutatja ennek a hatalomnak az igazi arcát, amit most alkalma volt megpillantani?

dmm 2013.02.15. 17:51:39

@Késes Szent Alia: "De nem volna végre itt az ideje ennek a szervilis, kontraszelektáló, a szakmaiságot röhögve félredobó hatalmi struktúrának a leleplezése?" Ez lenne a saját leleplezése is egyben. Csak nem várod el tőle...

Késes Szent Alia 2013.02.15. 18:01:31

@Késes Szent Alia: Az elütésekért elnézést kérek.

@dmm: Ha valóban fontos a kultúra az ex-államtitkár úrnak, akkor ezen túl kell tudnia lépni. Ha nem, akkor elfoglalja magát valami munkával és úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne egy Fekete Györgyöt megtartó kultúrpolitikával, és a deklaráltan középszerű, de vonalas "műveikkel".

dmm 2013.02.15. 18:04:04

@Késes Szent Alia: én a második feltevésedre tippelek. (amúgy a kultúra nem egy és nem oszthatatlan, ennek az igazságát az utóbbi időben fokozottan érzékelhetjük.)

Gandhi szellemében 2013.02.15. 18:42:06

A 70-es években tapasztaltam utoljára, hogy a kultúra ilyen szinten a politikai érdekek alá lett volna rendelve.
Az intézményi vezetők kinevezésétől a közpénzek elosztásáig, a támogatások odaítélésének rendjéig minden 2-3 ember egyéni érdekének, ízlésének van alárendelve. Ebben akár parlamenti képviselőként gombokat nyomni, akár államtitkárként részt venni több, mint aggályos. Ezt egy jogállamban büntetőjogi kategória.

dmm 2013.02.15. 18:57:45

@Gandhi szellemében: azt hiszem tévedsz: nem két-három ember érdekei és főképpen ízlése dönt, csupán 1 van, aki ismeri a helyes utat ez esetben is.

Kotkodus 2013.02.15. 19:08:56

baszki, akkor múltkor tényleg a szanyi tiborral kommentelgettem? azt hittem lencsés istván új nickje... :)

a témához meg annyit, hogy - ugyan a kultúrpolitikához nem értek, de - akit ebből a csapatból kiraknak az nagyon rossz ember nem lehet. a vállalhatatlan kategória eddig csak erősödött... persze azért ciki, hogy ehhez a csapathoz akartál tartozni...:)

neked további sok sikert és a kultúrpolitikának decentralizálást kívánok!

lyia (törölt) 2013.02.15. 19:27:23

Így is megírhatta volna:

Tisztelt Orbán Elvtárs!

Én, amikor engem a Párt a mostani helyemre állított, intenzív munkát igyekeztem végezni annak érdekében, hogy a magyar kulturális élet úgy szellemiekben mint anyagiakban a Párt, és különösen az Orbán elvtárs által kijelölt utat kövesse, tehát a nemzet útját járja.

Én ezeknek a fontos kezdeményezéseknek az élére álltam, és az államtitkárságomon dolgozó elvtársakat is erre buzdítottam, hogy ők is a Párt, és különösen az Orbán elvtárs által kijelölt utat kövessék.

Én tudom, hogy egy államtitkár az egyedül egy nagy semmi és senki, csakis a Párt kebelében, és különösen az Orbán elvtárs támogatásával képes bármi jót is végrehajtani, és azt is tudom, hogy amikor a Párt oda állít egy minisztert egy tárca élére, akkor az a miniszter lesz az az ember, aki az államtitkárról eldönti, hogy tényleg a Párt, és különösen az Orbán elvtárs által kijelölt úton jár-e, vagy elkezdett már szektásodni, ne adj' isten, baloldali vagy liberális elhajló lett belőle, ezért én a Balog miniszter urat nem kritizálom, és a Halász elvtárs munkájához sok sikert kívánok.

Tisztelt Orbán Elvtárs!

Tudomásom van arról, hogy sokan a Pártban, meg azon kívül is, azt hányták a szememre, hogy nem azonosultam a Párt, és különösen az Orbán elvtárs által kijelölt kultúrpolitikával, de ezt a vádat én visszautasítom, és határozottan kijelentem, hogy mindig is a Párt legfelső szerveinek, így különösen és mindenek előtt az Orbán elvtársnak az útmutatását tekintettem elsődlegesnek, és ha valaki mégis valami kilengést vagy elhajlást látott a munkámban, azt kizárólag az én habitusomból adódó, valamely általam - a Párt tagjától elvárható kellő kritikai érzék hiánya miatt - fel nem ismert rossz tulajdonságom okozhatta, nem pedig a Párt iránti hűség hiánya.

Éppen ezért én ezen túl is a Párt kultúrpolitikáját fogom támogatni, és az én szerény eszközeimmel szolgálni, és, ha kell, ezért minden áldozatot is meg fogok hozni, ellenkező esetben sújtson a dolgozó nép haragja.

Még egyet szeretnék az igen tisztelt Orbán elvtárssal közölni.

Engem a Párt nem először állított fontos területek élére a kulturális munka szerteágazó területén, és azt hiszem, nem dicsekvés a részemről, ha azt gondolom, hogy mindenhol megálltam, vagy legalábbis igyekeztem megállni a helyemet. Ha most ugyanazokat a feladatokat egyszerű pártmunkásként kell támogatnom, akkor azt is megteszem, mert nekem ez a Párt, és ennek a Pártnak, és különösen az Orbán elvtársnak a kultúrpolitikája az életem. Én ehhez a kultúrpolitikához, ennek a felvirágoztatásához kívánok az Orbán elvtárnak jó egészséget, és az egész pártapparátusnak kitartást, és kérem, hogy azokat a hibákat, amiket nyilván elkövettem, hiszen az Orbán elvtárs kivételével mindenki hibázhat, bocsássa meg nekem az Orbán elvtárs is, és a Párt is, és én akkor természetesen a jövőben is teljes párthűséggel leszek az Orbán elvtárs iránt, és a Párt iránt, csak ne kelljen nekem elmenni egy olyan ... izé ... minek is hívják, na, ... hát olyan igazi izére, na, ... hát munkahelyre.

Éljen a Párt,

Hodie mihi cras tibi!

L. Simon László

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.02.15. 19:49:52

Kár, hogy Fekete György volt az erősebb.

lobster thermidor 2013.02.15. 19:51:15

L. Simon igen tehetséges ember!
Sikerül megvalósítania azt a fiziológiailag majdnem lehetetlen dolgot, hogy az államtitkári székből kifelé röptében, hátrafelé is ki tud nyalni néhány ülepet.

die nadel 2013.02.15. 20:08:48

@Makkasz: ühüm. Az 5 diploma az már a modern, semmit nem érő diplomagyárak mellékterméke. Egy bőven elég, Szentgyörgyinek, Wiegnernek, Polányinak csak egy volt, viszont az nem büfé-ruhatár szakon.

Gandhi szellemében 2013.02.15. 20:35:50

Nemcsák Károly érdemei mik voltak azon kívül, hogy együtt énekelte Baltazárral a Fehérvéri huszárok c. nótát?

www.minimumplusz.hu/2013/02/14/kiszivargott-nemcsak-karoly-palyazata-index-hu-szinhaz-hu/

kutya vacsorája 2013.02.15. 21:07:48

teher alatt nőne? valóban? a gond éppen az, méghozzá az egész fideszkeresztény kulturpolitikával, hogy ezt el is hiszik.
javaslom, próbálják ki. úgy értem, aggassanak pl.kézisúlyzókat a szobanövényükre, és lássuk, mi lesz vele.

kutya vacsorája 2013.02.15. 21:09:15

@dmm: ezt (korpa, disznó) hogyan mondják latinul:)?

ubp 2013.02.15. 21:30:07

@die nadel: csak gondolom ezeket nem az elmúlt 15 évben gyűjtötte be, így azok jóval tartalmasabb tudást adtak, és biztosították a további "tulajdonságokat".

Késes Szent Alia 2013.02.15. 21:59:27

@kutya vacsorája: Corrumpunt mores bonos colloquia mala. De ez feltételezi, hogy aki disznók közé keveredett, az maga a legkisebb mértékben sem volt disznó, ez meg ritkán van így.

Inkább azt lehetne megfontolásra ajánlani ebben a vélhetően önreflexív helyzetben, hogy: cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare.

giudecca 2013.02.15. 23:41:24

Ez a - nevezzük pálmának - elég szép nagyra megnőtt. Meddig óhajtja még növeszteni?

Makkasz 2013.02.16. 01:17:43

@die nadel: ühüm, 3 mérnöki, 2 közgazdasági. 200 m Ft befizetett adó, több milliárdos értékteremtés, több mint 100 embernek munkahely vállalkozásban 3 millió ember életminőségét javító befejezett beruházások, 9 országban sikeres munka.

Írigy ostoba.

tüskevár 2013.02.16. 08:56:17

Kedves L. Simon vagy Kedves László! Bár világnézetileg tán nem is vagyunk (voltunk) egy platformon, de Önben/Benned egy okosan szükséges "felforgatót" ismerhettünk meg jó néhányan, pl. a múzeumi (álló) vizek csónakosaiként. Vagy irodalmiasan: Tutajosokként. Mindig vannak, akik a "mozgást" csak föl- és le irányban tudják szemlélni és szenvedni. Másokkal kapcsolatban. Én mindenesetre és csakis a magam nevében köszönöm az államtitkári szolgálatban tett lépései/d/t és - remélem, nem naiv - ragaszkodással várom, hogy a KSB-ben és az NKA-ban is ez töretlenül folytattassék. Még olyikor személyes ellenünkre is. További "jó szelet, kapitány".

tamás46 2013.02.16. 13:39:00

Olvasva az életrajzát arra jöttem rá, hogy Orbán Viktor csak most olvasta el,és Önt túlságosan sokoldalúan képzettnek találta ahhoz, hogy ebben a kormányban önálló godolatok kifejezésének a lehetőségét megadja.EZÉRT váltotta Önt le a miniszter közvetítésével.

Echoo 2013.02.16. 13:50:41

Üdítő ez a hang ahogyan fogadta a személyét érintő változást.
[Mindig csak a benyomásaimra tudok hagyatkozni, a politikában történnek esetében. Szembe oly sok kommentelő társammal, akik lazán kinyilatkoznak a tv előtt, a vietnami strandpapucsukban.]
Azt hiszem már azt is értékelnem kell, ha a művészet és politika viszonyában egyáltalán van valakinek elképzelése. Ezt én feltételeztem Önről. Nem is érdekel, hogy a jó-rossz mentén ez hol helyezkedett el. Volt!
..... hát sajnálom!
Azért, gyanítom, még fogunk találkozni!

Ruzsa Söndör 2013.02.17. 11:29:58

A politikát aljas dolognak tartom, bármilyen színezetű is. Nem elméletben a "politikát" hanem azt, amit ma a világ minden pontján takar. Az ön személyét viszont nagyon szimpatikus, becsületes, jó szándékú úriembernek jellemezném.

Mit keresett ön ezek között?
süti beállítások módosítása